Botcsinálta Biokertész Blog

Botcsinálta Biokertész Blog

2023.05.01.

2023. május 03. - habakuk000

Vetés

koriander

büdöske

kerti viola fehér

záporvirág

őszirózsa

dália

Fenti négy jól viseli a palántázást, a dália fagyérzékeny

Átültetés:

izsóp

meténg fehér virágú

lestyán ( olyan sokat van már átpakolva)

A szőlő prímán elfagyott.

A bejegyzés trackback címe:

https://botcsinaltabiokertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr7918114576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2023.06.03. 15:31:09

Szia! Most jutott eszembe, hogy szóljak, ha még nem vetettél gömb alakú cukkinit, akkor most még lehet. Enyém egy hete lett elvetve és már négy leveles. Héjazva naggyon jól fagyaszrható, csak hagyni kell kiolvadni, de a levét sem kell kidobni. Héja a fagsztás tán kissé vastag marad, nem ad jó ízt.
Cukkinit hagymákon megpárolva és a zsirjára lepirtva, kenyérre téve nagyon finom reggeli vagy vacsora, ha reszelt sajtot serpenyő alján szétterítve kis lángon
zépen megpiírtunk, és ebből a sült sajtból teszünk a kenyérre némi cukkini tetejére, és még a sajtra is kell cukkini.Nagyon finom chedar sajtból.

Szabadba vetési trükk, hogy az előkészített és belocsolt földre kisebb területre szórjuk a magot, vékonyan befedjük ( kivéve a nagyon apró magokat,pl. tárkony magja ) , majd egy cseréppel leborítjuk, és naponta a cserepet körbe öntözzük. Ebben a meleg időben két-három nap után kikelnek a magok, és árnyékolás mellett le lehet szedni a cserepet.

Nálunk a fáraó datolyaszilván fagytak el a rügyek, és négyből három fán van csak virág, de azonok sok. És elfagyott a kiwi rügye is, termés nem lesz.
süti beállítások módosítása