Botcsinálta Biokertész Blog

Botcsinálta Biokertész Blog

Kerti viola

2023. március 15. - habakuk000

Matthiola incana

Március 15-én 50%-os kelés 02.26-i vetésből.

Állítólag 10-12 fokon célszerű tartani a növényeket, csírázási hőmérséklet magasabb, 15-18 fok.

Egynyári, teljes napfény, ta

A bejegyzés trackback címe:

https://botcsinaltabiokertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr4718069588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2023.03.15. 15:40:33

Magvetés lehet a következő módon: cserépbe jó laza földet tenni, lenyomkodni, és a tetejét megszórni finom földdel, majd arra az apró magvakat egyenletesen elszórni. és finomam beöntözni. Amíg a mag ki nem kel, le lehet pl. kartonlappal fedni, hogy ne száradjon ki. Viszont naponta meg kell szellőztetni.
Ezt a vetést sok virág szereti, Nagyobb magvakat, pl. paprika, paradicsom, büdöske, meg kell szórni kissé több földdel, és amíg el nem kezd bújbi a hajtás, addig fedni. Ez az úgynevezett sötétben kelés, és vannak magvak, pl. a porcsinrózsa, szegfű, amit fényen, takarás nélkül kell tartani, mert csak így kelnek ki.
Majd megírom legközeleb azt is, hogy a kelés után mikor kell a palántákat szétültetni, és hányszor. Most ennyi elég. Mármint az írásból. Nekem a tápkockás kelés nem jött be, de ennek is van oka, így én maradtam ennél a régi, de bevált módszernél.

habakuk000 2023.03.18. 07:40:31

@látjátok feleim szümtükkel: Tegnap gondolkodtam el rajta, hogy le kell írnom, hogy tapasztalataim szerint melyik növény szereti a tápkockát és melyik nem.
Pl a zeller kifejezetten szereti ami érdekes mert kicsik a magjai. Paradicsom, paprika, a kerti viola, póréhagyma jól kel, rukkola is.
süti beállítások módosítása